Juleopskrifter til madkundskab

posted in: Jul, Madkundskab | 0

Her har jeg samlet nogle af mine juleopskrifter til madkundskab. Alle opskrifterne er didaktiserede og nemme for eleverne at gå til.

I december bager mine madkundskabshold altid masser af småkager. Vi hører julemusik og hygger. Her er et par af mine opskrifter på småkager. I alle opskrifterne står der smør/margarine. Jeg kan bedst lide at bage med smør, men det er dyrt. Derfor erstatter jeg det af og til med margarine.

thumbnail of Ingerfærsnitter

Den sidste undervisningsgang før juleferien plejer vi at bage peberkager, som eleverne selv skal dekorere. Kagerne kan de tage med hjem og hæge på juletræet. Det er en hyggelig tradition – både for lærer og elever.

thumbnail of Peberkager

Når vi skal bage pebernødder, bager vi to forskellige slags. De almindelig pebernødder som eleverne kender og disse pebernødder, som er en opskrift fra 1703.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.