Inderst inde – undervisningsforløb

posted in: Undervisningsforløb | 4

Inderst inde (eller inside out som den hedder på engelsk) er en fantastisk film til at bruge i undervisningen. Den forklarer følelser på en meget lettilgængelig måde for eleverne, og den sætter ord og billeder på ting, der ellers kan være svære at snakke om.

Jeg har udarbejdet dette undervisningsforløb til filmen. Forløbet består af et hæfte med spørgsmål eleverne skal arbejde i og diskussions- og tænkespørgsmål, som eleverne skal snakke om efterfølgende. Jeg har brugt det på mellemtrinnet som en del af en trivselsuge vi havde på min skole, men jeg synes også filmen er aktuel i udskolingen.

Hæftet som findes herunder, har jeg printet ud og derefter fået kopimaskinen til at lave det til hæfter. Jeg havde også kopieret nogle mandalaer eleverne kunne farvelægge som ekstraopgaver, hvis de blev færdige før andre elever.

thumbnail of Opgaver til inderst inde

Efterfølgende skal eleverne arbejde med tænkespørgsmålene. Jeg delte eleverne op i grupper og fordelte spørgsmålene rundt omkring i klassen. Derefter skulle eleverne rotere rundt til de forskellige emner. Der er 5 forskellige emner. Hvis der er spørgsmål, der er svære for eleverne at forstå, kan man bare tage dem ud af sættet.

Efterfølgende samlede vi op på klassen

thumbnail of tænkespørgsmål – inderst inde

 

Psykiatrifonden har også lavet et undervisningsmateriale, der blandt andet også handler om følelser. Det findes her: http://www.psykiatrifonden.dk/media/639642/nytmellemtrinsmateriale.pdf

4 Responses

 1. jette

  Kære Nina
  Jeg undervisere på PAU den pædagogiske assistent uddannelse
  Jeg er meget interesseret i dit materiale til inderste inde – er det mon noget du kunne sende til mig – hvis jeg ellers er berettiget til det

  • Nina Andersen

   Hej Jette
   Tak for din kommentar. Jeg beklager den lange svartid, men jeg er på barsel pt, så jeg tjekker ikke så ofte denne side.
   Alle materialerne ligger her på siden. Du skal blot trykke på billedet af filen.
   Mvh Nina

 2. Signe

  Hej.
  Sikke et lækkert materiale som er helt klar til undervisning. Dog kan jeg se at nogle af linjerne i opgave 4 er hoppet lidt og har skubbet de efterfølgende opgaver.
  Tak fordi du har lavet sådan et fint materiale, som jeg ovenikøbet kan downloade helt gratis.
  MVH. Signe.

  • Nina Andersen

   Hej Signe
   Beklager det sene svar.
   Mange tak for dine søde ord. Det er dejligt, at mit materiale kan bruges af andre lærere.
   Jeg kigger lige på materialet. Det er rart, at du siger det. For så kan det nemlig rettes til.
   Mvh Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.