De 5 grundsmage og en ristet hotdog

posted in: Madkundskab | 2

I madkundskab arbejder vi meget med smag og de 5 grundsmage. Jeg synes det er rigtigt vigtigt at eleverne helt fra de første undervisningengange i madkundskab lærer at smage på maden og smage ntil. Derfor har jeg udarbejdet dette undervisningenforløb, der tager udgangspunkt i de 5 grundsmage.

Forløbet er inddelt i to dele. Først skal de introduceres til de 5 grundsmage og efterfølgende, skal de lave en ristet hotdog, hvor de også smager på de individuelle ingredienser, der udgår en hotdog. At de både smager og efterfølgende laver mad ud fra de 5 grundsmage, giver en praksisorienteret undervisning.

Undervisningsforløbet findes her:

thumbnail of De fem grundsmage teori og opgaver

Jeg har også brugt denne mulighed for at lære eleverne at hakke et løg. Derfor har de også fået denne vejledning:

thumbnail of Sådan hakker du et løg

2 Responses

  1. Marianne Brøndum

    Tak for alt det du deler, det er virkelig fedt… Jeg har også en 7. Klasse i år og er ikke uddannet madkundskabslærer, så det betyder mega meget at du “gider” dele. TAK

    • Nina

      Hej Marianne
      Jeg er rigtig glad for, at du kan bruge mine materialer. Det er netop derfor, jeg deler.
      God undervisningslyst.
      Hilsen Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.