I madkundskab arbejder vi meget med smag og de 5 grundsmage. Jeg synes det er rigtigt vigtigt at eleverne helt fra de første undervisningengange i madkundskab lærer at smage på maden og smage ntil. Derfor har jeg udarbejdet dette undervisningenforløb, der tager udgangspunkt i de 5 grundsmage.
Forløbet er inddelt i to dele. Først skal de introduceres til de 5 grundsmage og efterfølgende, skal de lave en ristet hotdog, hvor de også smager på de individuelle ingredienser, der udgår en hotdog. At de både smager og efterfølgende laver mad ud fra de 5 grundsmage, giver en praksisorienteret undervisning.
Undervisningsforløbet findes her:
Jeg har også brugt denne mulighed for at lære eleverne at hakke et løg. Derfor har de også fået denne vejledning:
Marianne Brøndum
Tak for alt det du deler, det er virkelig fedt… Jeg har også en 7. Klasse i år og er ikke uddannet madkundskabslærer, så det betyder mega meget at du “gider” dele. TAK
Nina
Hej Marianne
Jeg er rigtig glad for, at du kan bruge mine materialer. Det er netop derfor, jeg deler.
God undervisningslyst.
Hilsen Nina