Vi ses, Pellerøv – et undervisningsforløb til danskundervisningen

Dette er et komplet undervisningsmateriale og opgavesæt til romanen Vi ses, Pellerøv af Anne Sofie Hammer. Det er lige til at printe ud og bruge i undervisningen.

Bogen handler om Pelle, der er meget glad for sin morbror Mads. Men en dag siger morbror Mads “Vi ses, Pellerøv”, og Pelle ser ikke sin morbror Mads igen. Gennem historien følger vi Pelle og ser verden fra hans synsvinkel. Det efterlader en masse tomme pladser, gåder og ting Pelle ikke forstår. Bogen beskriver det at savne på en meget fin næsten poetisk måde.

Jeg har brugt denne roman i 4. klasse, men jeg tænker, at man skal op i 5. før eleverne i højere grad er i stand til at udfylde de tomme pladser.

Dette undervisningsmateriale består af opgaver, som udleveres et ark adgangen. Materialet er opbygget af tre dele. Før vi læser, mens vi læser, og efter vi har læst.

thumbnail of Opgaver vi ses pellerøv

 

I romanen er dyr en meget central del af fortællingen. For at fastholde elevernes fokus på dette og gøre det til en del af analysen, skal eleverne også nedskrive, hver gang de lærer noget nyt om dyr.

thumbnail of det lærer jeg om dyr

 

Nederst på hvert opgaveark er der en ekstraopgave, der skal tegnes, hvis eleverne bliver færdige før tid. Dette har til formål at holde eleverne inde i teksten.

thumbnail of Ekstraopgaver

2 Responses

 1. Henriette Folden

  Hej
  Vi har med stor begejstring brugt dit forløb til “Vi ses, Pellerøv”. Vi håber, du har lyst til at gentage succesen og lave noget lignede til “Jeg tælle mine skridt” af samme forfatter.

  • Nina Andersen

   Hej Henriette
   Tak for din kommentar. Jeg er glad for, at mine materialer kan bruges.
   Lige pt. er jeg på barsel, og denne side er kun til materialer, jeg selv bruger i min undervisning. Hvis jeg synes de er gode nok, så deler jeg dem herinde. Så hvis det ikke er en roman, jeg skal undervise i, laver jeg ikke materialer til den 🙂
   Mvh Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.