Friture – et forløb til madkundskab

Dette er et komplet undervisningsforløb om friturestegning til madkundskab. Forløbet er sat til at tage tre undervisningsgange af tre lektioner hver. Forløbet indeholder lærervejledning, teoritekst og tre forskellige opskrifter.

Mine elever har mange gange spurgt om de måtte friturestege, og jeg har altid sagt nej. Jeg synes det var for farligt for eleverne at kaste sig ud i uden nogen form for undervisning. Derfor har jeg udviklet dette undervisningsforløb, der netop tager udgangspunkt i friturestegning. Eleverne får viden om processen, farerne ved friturestegning og lærer forhåbentligt at have en fornuftigt respekt for, hvad det indebærer at friturestege, uden at de bliver skræmte.

Lærervejledningen findes her:

thumbnail of Lærervejledning – friture

Teoriteksten findes her:

thumbnail of Friturestegning teori

 

Opskrift på friturestegte bananer med is og hjemmelavet chokoladesovs findes her:

thumbnail of Friturestegte bananer med is og hjemmelavet chokoladesovs

Opskrift på donuts findes her:

thumbnail of Donuts

Opskrift på kyllingeburger findes her:

thumbnail of kyllingeburger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.